Bedrijfsverkoop

Bedrijfsverkoop als zelfstandig professional

Bedrijfsverkoop

Fase van verkoop

Als u toe bent aan een nieuwe uitdaging, genoeg hebt van de beperkende regels in Nederland of uw vermogen wilt veiligstellen, kan het verkopen van uw bedrijf een goede optie zijn. Het is een slimme zet om de inspanningen die u eerder hebt geleverd te verzilveren. Als zelfstandig professional bied ik de beste prijs-kwaliteitverhouding voor bedrijven met een waarde tussen 1 en 15 miljoen euro.

Het vinden van een goede adviseur die uw bedrijf kan verkopen en al uw vragen en zorgen uit handen kan nemen, is echter niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende partijen die de verkoop graag voor u willen regelen, zoals accountantskantoren, middelgrote partijen en diverse kleinere partijen. Maar ik pak het anders aan.

Mijn Werkwijze

Kies voor een samenwerking met een partij die goed aanvoelt en ruime ervaring heeft in bedrijfsverkopen. Als zelfstandig professional heb ik de nodige ervaring en ben ik gecertificeerd door de bedrijfsvereniging voor Bedrijfsoverdrachten (BOBB.nl), wat garant staat voor kwaliteit en professionaliteit.

Bij TMCF staat het contact met u als eigenaar centraal. Als u liever niet nauw samenwerkt, ben ik wellicht niet de juiste partij voor u. Ik streef ernaar om naast u als eigenaar te staan en voldoende tijd te besteden aan het opbouwen van een goede relatie en het doorgronden van uw bedrijf. Een grondige analyse van uw bedrijf is voor mij een essentiële voorwaarde.

Mijn Aanpak

Bij TMCF doorlopen we over het algemeen verschillende fasen tijdens een verkooptraject:

  • Strategische analyse (waardebepaling heeft vaak al in een eerdere fase plaatsgevonden)
  • Voorbereidingsfase
  • Acquisitiefase
  • Onderhandelingsfase
  • Afrondingsfase

Deze fasen kennen de meeste overnameadviseurs ook. Daarin ben ik niet uniek. Maar waar ik wel anders in ben, is de uitvoering. Wanneer ik het proces leid, worden al deze fasen zij aan zij met u uitgevoerd. Uw toewijding en betrokkenheid zijn belangrijke succesfactoren voor een succesvolle verkoop. Samen kunnen we snel schakelen waar nodig, vooral tijdens de beslissende momenten gedurende het traject. Het snel verstrekken van informatie en wendbaar zijn is van het grootste belang.

U bepaalt of uw bedrijf wordt verkocht en onder welke voorwaarden. Ik adviseer en beheer het proces. Ik doe mijn uiterste best om uw bedrijf te verkopen en u te behoeden voor loze beloften van potentiële kopers. Ik zorg er altijd voor dat er een plan B is. Zonder een alternatief komt u snel in een benarde positie te staan, en dat voelen kopers.

Tegelijkertijd geloof ik dat een succesvolle verkoop alleen kan plaatsvinden als zowel de verkoper als de koper tevreden zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.