Bedrijfsverkoop

Bedrijfsverkoop

Algemene fase van verkoop

Toe aan een nieuwe uitdaging, zat van de regels, of uw vermogen veilig stellen? Het verkopen van uw bedrijf is een goede optie; een slimme zet om eerdere inspanningen te verzilveren. Of wellicht is bijkopen de betere optie.

Vind maar eens een goede adviseur die u bedrijf kan verkopen, die al uw vragen en zorgen uit handen kan nemen.

Er zijn vele verschillende partijen die de verkoop graag voor u verzorgen. Van accountantskantoren, tot de middelgrote partijen. En ook diverse kleinere partijen.

Hoe we te werk gaan

Ga in zee met een partij die goed voelt en ervaring heeft in bedrijfsverkopen. Adviseurs die gecertificeerd zijn bij de bedrijfsvereniging voor Bedrijfsoverdrachten, de BOBB, hebben een kwaliteitsgarantie.

Bij ons staat het contact met de eigenaar centraal. Als je niet samen wil optrekken, zijn wij niet de juiste partij om mee in zee te gaan. We willen naast de eigenaar staan en voldoende tijd in de relatie steken om de jullie goed te leren kennen en het bedrijf te doorgronden. Een goede analyse van het bedrijf is voor ons randvoorwaardelijk. We blijven graag op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen door onze docentschappen in het vak strategische analyse op Nyenrode en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Wat het oplevert

In het algemeen kennen wij de volgende fasen in een verkoop traject:

  • Waardevermeerdering
  • Waardebepaling
  • Voorbereidingsfase
  • Acquisitiefase
  • Onderhandelingsfase
  • Afrondingsfase
  • (Integratiefase)

Als wij het proces aansturen, zullen alle fasen zij aan zij met u worden uitgevoerd. Uw commitment en betrokkenheid  is een belangrijke succesfactor voor de verkoop. Samen snel schakelen waar nodig. Vooral tijdens de beslismomenten gedurende het traject. Snel informatie aan kunnen leveren en schakelen is van het allergrootste belang.

U bepaalt of u uw bedrijf verkoopt en tegen welke condities. Wij doen ons uiterste best uw bedrijf te verkopen en u te behoeden voor te mooie beloften van kopers. We zullen er altijd voor zorgen dat er een plan B is. Zonder een alternatief sta je snel met je rug tegen de muur en dat voelen kopers.

Tegelijk geloven wij ook dat een verkoop alleen succesvol kan zijn als er een tevreden verkoper en koper is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.