Flexbedrijf Kopen?

U kunt uw bedrijf laten groeien door zelf acquisitie uit te voeren, maar ook door bedrijven over te nemen. De ervaring is dat kleinere bedrijven voor een relatief lager bedrag kunnen worden gekocht dan grotere. Laag inkopen en straks duurder verkopen. Dat is lucratief.

Maar hoe vindt u die bedrijven? Afwachten? Dat kan, maar levert over het algemeen weinig resultaat op. Een andere manier is ons netwerk inschakelen. Wij gaan gericht op zoek. Wij hebben een groot netwerk en gaan actief voor u aan de slag.

 

Harde en softe skills

Bij het kopen van een bedrijf zijn ‘hard skills’ noodzakelijk (aankoopprijs bepalen, prognoses beoordelen, opstellen letter of intent). Het verschil wordt echter gemaakt met de ‘soft skills’ (onderhandelen, strategie van aankoop bepalen, gevoeligheden van de verkoper). Een net iets andere benadering kan veel geld schelen, vaak vele duizenden euro’s.

 

Stappenplan

We werken met een overzichtelijk stappenplan. Het fungeert als een praktische handleiding bij de koop van een bedrijf. Het geeft u niet alleen duidelijk inzicht in het verloop van het traject, maar het biedt u vooral ook houvast tijdens de verschillende fasen. Welke stappen moet u nemen? Hoe pakt u dit aan? Waar moet u op letten?

Wij zijn partner van Adcorporate. Hebben samen een landelijke dekking, gecertificeerde processen en modellen. En een zeer groot netwerk binnen de financiële wereld.

 

Hoe gaat u die koop aanpakken?

TeamMan Corporate Finance (TMCF), focus op flex.

Aankoopbegeleiding bij flexbedrijven door TMCF

Neem direct contact op