Michel Matthijsse, de aanvoerder van TMCF

Het team van TMCF

Een bedrijf verkopen of ondersteunen is teamwork. Ik zit letterlijk tussen de accountants en fiscalisten, maar ben ook omringd door andere professionals, zoals andere overname specialisten, gedragsdeskundigen, financierings-experts en familieadviseurs.
Verder zijn we ‘empowered’ door Adcorporate; wij hebben daardoor gecertificeerde processen en modellen voor onder andere bedrijfswaardering en overeenkomsten en hebben een zeer groot (online) netwerk.

 

Morele standaard

Ik houd van hard onderhandelen en tegelijkertijd eerlijk zaken doen. Stevig inzetten op de sterke punten van een bedrijf en die een meerwaarde laten zijn. Daar kun je een ander mee overtuigen. Je goed inlezen in een dossier en op basis daarvan een voorsprong creëren.
Ik kom op voor de klant, die betaalt me. Maar ik heb ook een moreel kompas. Dat zet ik in bij een verkoop en dat blijkt veel waard te zijn. Als je geen goed gevoel hebt bij een koper (of een verkoper), moet je de deal niet doen. Hoe jammer dat ook lijkt.
Handelen naar morele standaarden houdt langer stand dan steeds nieuwe regels bepalen en daar proberen onderuit te komen. Handelen naar de geest en niet alleen naar de letter. Dan hoeven contracten geen 30 pagina’s lang te zijn. Ik zie het maken van een contract als het zetten van puntjes op de i. Door het maken van een contract onderzoeken we of we het in detail ook met elkaar eens zijn. En als we het eens zijn zetten we een handtekening.

 

Mijn achtergrond

Mijn vrouw vindt dat ik getrouwd ben met mijn werk. Daar zit wel wat in. Ik heb er erg veel plezier in. Maar ook in mijn vrouw en kinderen natuurlijk. Ik hou van mijn werk, maar geniet ook van mijn vrije tijd!

Ik heb in mijn loopbaan allerlei verschillende zaken gedaan. Na een traineeship om het bankiersvak te leren, startte mijn eerste functie in Amsterdam: op de afdeling van Rijkman Groenink, grote bedrijven begeleiden die in zwaar weer verkeerden. Na een jaar ben ik doorgestroomd als onderdirecteur Bedrijven in Waalwijk.

Na de fusie met ABN met Amro ging ik mijn eigen weg. Ik kocht een groothandel in meubelen die in zwaar weer verkeerde en verkocht het na een jaar. Met een forse resultaatverbetering!
Weer terug bij de bank ben ik in Den Haag gaan werken als hoofd Payments en Cashmanagement, om vervolgens Rayondirecteur van Oosterbeek en Doorwerth te worden. Hierna Hoofd Organisatieadvies en tevens lid van het regio managementteam. Daarna directeur Personeelszaken van Gelderland. Na een jaar reorganiseerde de bank en werd ik gevraagd Directeur Private Banking te worden van twee vestigingen: Apeldoorn en Zwolle. Ik merkte al snel dat ik niets heb met het beleggingsvak. Ik ben geïnteresseerd in concrete en tastbare bedrijven, niet in abstracte multinationals. Daarnaast werd de speelruimte binnen de bank steeds beperkter en het ondernemerschap verdween.

Tijd om weg te gaan bij de bank in 2002. Na een project in Amsterdam, zelfstandig professional geworden. Ondernemer tussen de ondernemers. Bedrijven verkopen. TeamMan Corporate Finance.

En ik trouwde met mijn werk.

Michel Matthijsse van TMCF

Partners

Logo van Adcorporate
Logo van Gelders familiebedrijven gilde

Neem direct contact op