Over TMCF

Het gaat om samen werken, samen optrekken.

Het team van TMCF

Een bedrijf verkopen of ondersteunen is teamwork. In de frontoffice treft u mij, Michel Matthijsse. Ik zit letterlijk tussen de investeerders, advocaten en accountants. Figuurlijk ben ik omringd door andere professionals, zoals andere overnamespecialisten, investeerders, gedragsdeskundigen, financierings-experts, familieadviseurs, softwarebureaus enz. In de backoffice zijn er diverse anderen.

Geen gedwongen winkelnering met eigen advocaten, juristen e.d. Voor elke klus de beste adviseur inschakelen. Goedkoop als het kan, duurder als het moet.

 

Morele standaard

Ik houd van eerlijk en fair zakendoen. Stevig inzetten op de sterke punten van een bedrijf en die een meerwaarde laten zijn. Je goed inlezen in een dossier en op basis daarvan een voorsprong creëren. Creatieve oplossingen vinden.

Mijn achtergrond

Mijn vrouw zegt dat ik getrouwd ben met mijn werk. Dat kan ik niet tegenspreken. Ik houd van mijn werk, maar geniet ook van vrije tijd met mijn geliefden en vrienden!

Mijn loopbaan begon bij het werken in mijn vader’s autoschadebedrijf. Na dit verkocht te hebben trok ABN Amro aan me en ben ik in het Hoger Kader Traineeship bij ABN-AMRO gestapt. Hierna op de afdeling van Rijkman Groenink gestart met het begeleiden van grote bedrijven die in zwaar weer verkeren. Na een jaar ben ik doorgestroomd als onderdirecteur Bedrijven in Waalwijk. Na de fusie van ABN met Amro ging ik mijn eigen weg, ik kocht een groothandel in meubelen die in zwaar weer verkeerde en verkocht het na een jaar, na forse resultaatverbetering.

Vervolgens keerde ik terug in de bankenwereld, onder meer als hoofd Payments en Cashmanagement, Rayondirecteur van Oosterbeek en Doorwerth, hoofd Organisatieadvies en lid van het regio managementteam en uiteindelijk directeur Personeelszaken van Gelderland. Daar ontstond mijn interesse en liefde voor HRM.

Na een jaar reorganiseerde de bank en werd ik Directeur Private Banking van de vestigingen in Apeldoorn en Zwolle. Ik merkte al snel dat ik niets heb met het beleggingsvak. Ik ben geïnteresseerd in concrete en tastbare bedrijven, niet in abstracte multinationals. Daarnaast werd de speelruimte binnen de bank steeds beperkter en het ondernemerschap verdween. Tijd om weg te gaan bij de bank en zelfstandig professional geworden. Ondernemer tussen de ondernemers: bedrijven verkopen, bedrijven adviseren, resultaten boeken. TeamMan Corporate Finance was geboren. En ik trouwde met mijn werk.

Michel Matthijsse van TMCF - dealmaker flexbedrijven

Neem direct contact op