Over TMCF

Handelen naar de geest en niet alleen naar de letter.

Het team van TMCF

Een bedrijf verkopen of ondersteunen is teamwork. In de frontoffice treft u mij, Michel Matthijsse. Ik zit letterlijk tussen de investeerders, advocaten en accountants. Figuurlijk ben ik omringd door andere professionals, zoals andere overnamespecialisten, investeerders, gedragsdeskundigen, financierings-experts, familieadviseurs, softwarebureaus enz. In de backoffice zijn er diverse anderen.

 

Morele standaard

Ik houd van hard onderhandelen en tegelijkertijd eerlijk zakendoen. Stevig inzetten op de sterke punten van een bedrijf en die een meerwaarde laten zijn. Je goed inlezen in een dossier en op basis daarvan een voorsprong creëren. Zoeken naar creatieve oplossingen, oplossingen die zowel voor de verkoper als de koper werken; een derde weg.

Ik kom op voor de klant, die betaalt me, maar ik heb ook een moreel kompas. Als je geen goed gevoel hebt bij een koper (of een verkoper), moet je de deal niet doen. Hoe jammer dat in eerste instantie ook lijkt.
Handelen naar morele standaarden houdt langer stand, geeft rust en is beter dan steeds nieuwe regels bepalen en daar proberen onderuit te komen. Ik zie het maken van een contract als het zetten van puntjes op de i. Door het maken van een contract onderzoeken we of we het in detail ook met elkaar eens zijn. En als we het eens zijn zetten we een handtekening.

 

Mijn achtergrond

Mijn vrouw zegt dat ik getrouwd ben met mijn werk. Dat kan ik niet tegenspreken. Ik houd van mijn werk, maar geniet ook van vrije tijd met mijn vrouw en kinderen!

Mijn loopbaan begon, na het Hoger Kader Traineeship bij ABN-AMRO, met een functie op de afdeling van Rijkman Groenink, het begeleiden van grote bedrijven die in zwaar weer verkeren. Na een jaar ben ik doorgestroomd als onderdirecteur Bedrijven in Waalwijk. Na de fusie van ABN met Amro ging ik mijn eigen weg, ik kocht een groothandel in meubelen die in zwaar weer verkeerde en verkocht het na een jaar, na forse resultaatverbetering.

Vervolgens keerde ik terug in de bankenwereld, onder meer als hoofd Payments en Cashmanagement, Rayondirecteur van Oosterbeek en Doorwerth, hoofd Organisatieadvies en lid van het regio managementteam en uiteindelijk directeur Personeelszaken van Gelderland. Daar ontstond mijn interesse en liefde voor HRM.

Na een jaar reorganiseerde de bank en werd ik Directeur Private Banking van de vestigingen in Apeldoorn en Zwolle. Ik merkte al snel dat ik niets heb met het beleggingsvak. Ik ben geïnteresseerd in concrete en tastbare bedrijven, niet in abstracte multinationals. Daarnaast werd de speelruimte binnen de bank steeds beperkter en het ondernemerschap verdween. Tijd om weg te gaan bij de bank en zelfstandig professional geworden. Ondernemer tussen de ondernemers: bedrijven verkopen, bedrijven adviseren, resultaten boeken. TeamMan Corporate Finance was geboren. En ik trouwde met mijn werk.

Michel Matthijsse van TMCF - dealmaker flexbedrijven

Neem direct contact op