Bedrijfsverkoop Dilemma: zelf doen, via de accountant of met een adviseur?

Uw bedrijf verkopen? Dat is niet zomaar iets! Voor velen is hun bedrijf een levenswerk – een plek waar passie, inzet en ontelbare uren samenkomen. Dat verdient een zorgvuldige aanpak bij verkoop. 

Welke keuze maakt u in de verkoop van uw bedrijf?

Hier drie opties, elk met hun eigen kenmerken:

Doe-het-zelf verkoop via online platforms, zoals Bedrijventekoop.nl:

 

Dit is voor de ondernemers onder ons die hands-on willen zijn en het heft in eigen handen willen houden.

    • Plussen: Bespaar op kosten en houd de teugels strak in handen.
    • Minpunten: Het kan behoorlijk tijdrovend zijn. En zonder ervaring in overnames kunt u dingen over het hoofd zien. Uw accountant kan hier echter uw rots in de branding zijn!

Dit pad kiezen? Ideaal als u een potentiële koper kent, de opbrengst niet op de voorgrond staat, en u zin heeft om vol in het proces te duiken. Let op: schakel altijd een ervaren M&A jurist in bij het opstellen van een contract! Let op dat het verkopen veel voetangels en klemmen kent. Maar als u dit kiest bent u niet bang uitgevallen en bereid een risico te  nemen. 

Laat uw vertrouwde accountant/administratiekantoor het roer overnemen:


Zij kennen uw financiële ins en outs waarschijnlijk het beste! 

NB Accountant (beschermde titel) en administratiekantoren zijn er in alle soorten en maten, dus de dienstverlening zal sterk variëren per kantoor!

  • Plussen: Een vertrouwde partner aan uw zijde en scherp inzicht in uw financiën.
  • Minpunten: Ze zijn niet altijd allround in overnames en hun kerncompetenties kunnen variëren; een goede accountant is immers nog geen goede onderhandelaar ed.

Dit pad kiezen? Ideaal als u al jarenlang nauw samenwerkt met uw accountant en vooral financiële ondersteuning wenst.

De expertise van een overnameadviseur inroepen (te vinden op bobb.nl):


Voor diegenen die willen profiteren van dé specialisten. Ook hierin zijn er vele soorten en maten; van éénpitters tot de grotere kantoren. 

    • Plussen: Pure specialisatie, een breed netwerk en heerlijk ontzorgd worden. Al moet ik zeggen dat ontzorgd misschien niet helemaal de juiste term is; tijdens de verkoop zijn er altijd wel spannende momenten waar u zich toch zorgen over zult maken.
    • Minpunten: Ja, hier hangt een prijskaartje aan. Maar kwaliteit heeft nu eenmaal zijn waarde! Als het goed is levert de overnameadviseur veel meer op dan hij/zij kost. Ga met meerdere partijen een gesprek aan om te kijken wat het beste klikt.

Dit pad kiezen? Ideaal als u volledig ontzorgd wilt worden en maximale waarde (niet alleen financieel) uit de verkoop wilt halen.

Aan het eind van de dag, draait het allemaal om wat bij u past. Uw bedrijf is uniek, en de manier waarop u het wilt verkopen dus ook. Wilt u eens brainstormen over wat het beste bij u past? Ik sta met enthousiasme voor u klaar. Mijn expertise en energie komt vooral van pas bij bedrijven met een waarde tussen de 1 en 25 miljoen euro.

Laten we samen de beste route uitstippelen voor het overdragen van uw bedrijfs sleutel!