Waardebepaling bedrijven

Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard?

Of het nu gaat om een verkoop, een uitkoop van een eigenaar of de start om uw bedrijf meer waard te laten worden. Een goede ter zake kundige waardering is de basis.

Wij komen bij u langs, kijken naar macro ontwikkelingen, uw bedrijfstak en uw eigen bedrijf. Wat zijn de value drivers? Aan welke knoppen moet je draaien voor een hogere waardering?

Wij kijken naar gebruikelijke multiples, maar rekenen de waarde ook uit met behulp van de DCF, de Discounted Cash Flow methode. Het resultaat is een goed onderbouwd rapport met zowel omgevingsfactoren als waardedrivers. Het rapport omvat zo’n 25 pagina’s.

De waardering kost €4.450,- inclusief een bespreking van de uitkomst bij ons op kantoor (of via Teams). Voor grotere en complexe bedrijven kost het €7.450,-. Verder geven we ook aan wat cash and debtfree of ‘netto kas’ voor uw bedrijf betekent. Als extra ontvangt u de spreadsheet met berekeningen er ook nog bij, zodat u de waardering zelf kunt aanpassen bij veranderingen.

 

Is degene die het hoogst waardeert de beste?

Laat u uw huis verkopen door de makelaar die het hoogste taxeert of kiest u de makelaar die de markt kent en weet wat er voor gelijksoortige huizen betaald is? Met bedrijvenmakelaars is het niet anders. Al is een bedrijf lastiger te waarderen dan de gemiddelde woning.

Laat een onafhankelijke waardering uitvoeren. Kijk daarna of en door wie u uw bedrijf wil laten verkopen. Pas er voor op om in een wurgcontract van een overdrachtsadviseur terecht te komen.

Foto van mensen die grafieken bekijken - TMCF begeleidt bij aankoop en verkoop van uitzendbureaus

Neem direct contact op